Snažíte sa vyhýbať nápojom, ktoré sú sladené klasickým cukrom, lebo ste počuli, že tie pneumatiky na bruchu máte aj ich vinou? Upokojte sa... Nič nie je také strašné, ako na prvý pohľad vyzerá. Podľa istej odbornej štúdie totiž ešte väčšie škody na vašej figúre spôsobujú nápoje sladené kukuričným sirupom s vysokým obsahom fruktózy. Ukázalo sa, že pozorovaná skupina ľudí, ktorá pila nápoje sladené kukuričným sirupom, pribrala na váhe podstatne viac, ako ľudia, ktorí pili nápoje sladené klasickým cukrom. Ako je to možné? Problémom je spracovanie daného sladidla naším organizmom. Pri kukuričnom sirupe sa totiž glukóza a fruktóza absorbujú priamo, pri klasickom cukre je tento proces zložitejší. Kukuričný sirup sa pritom nachádza nielen v nápojoch, ale aj v pečive, dochucovaných cereáliách, džemoch či kandizovanom ovocí. Navyše hrozbou nie je len obezita, ale aj cukrovka – podľa výskumu zvyšuje konzumácia kukuričného sirupu riziko jej vzniku až o 20%.