To, že by mali byť bezvaječné, to je základ, ale čo je pri redukčnom programe v súvislosti s konzumovaním cestovín ešte dôležitejšie, je to, ako ich varíte. Zapamätajte si, že ich nemôžete variť príliš dlho. Nielen preto, že by sa mohlo stať, že by ste z nich mali kašu, ale preto, že rozvarené cestoviny majú oveľa vyšší glykemický index (GI), a to spôsobí, že už pol hodinu po tom, ako ich zjete, môžete začať pociťovať opäť hlad. A to asi nechcete, keďže je vašim plánom schudnúť, však? Práve preto počas zhadzovania nadbytočných kíl siahnite po cestovinách typu "al dente". Ide o stredne tvrdé cestoviny, ktoré vás zasýtia na dlhšiu dobu. A ešte jedna poznámočka: Áno, cestoviny vám naozaj neublížia, ak chcete zoštíhlieť, ALE iba vtedy, ak si k nim namiesto ťažkej syrovej omáčky dáte radšej tuniaka vo vlastnej šťave a zeleninku :-) Pozor na to, vážení!